неофіційний сайт ФК ”ЛЬВІВ”
останні новини клубу, команда в цифрах
МАТЧІ

попередній

30-й Тур, 04.06.2023, 15:00, Ковалівка

Колос
Ковалівка
1
Львів
Львів
0

протокол


Прем'єр Ліга
команда і о
1 Шахтар 30 72
2 Дніпро-1 30 67
3 Зоря 30 64
4 Динамо 30 60
5 Ворскла 30 45
6 Олександрія 30 44
7 Кривбас 30 41
8 Минай 30 36
9 Колос 30 36
10 Чорноморець 30 35
11 Рух 30 32
12 Металіст-1925 30 32
13 Верес 30 31
14 Інгулець 30 31
15 Металіст 30 22
16 Львів 30 13

календар ігор  
Львів у сезоні  



Новини

Cпаринг: ФК «Львів» – «Карпати» U-21 – 2:4

24.01.2017

Молодіжна команда «Карпат» зіграла свій перший контрольний спаринг зимового міжсезоння. Забивши по два голи у кожному таймі, підопічні Олександра Чижевського та Михайла Дячука-Ставицького з рахунком 4:2 взяли гору над ФК «Львів», який у поточному сезоні виступає в Чемпіонаті України серед аматорів.

Звітний поєдинок «Карпати»U-21 провели у наступному складі: Данилів (Мозіль, 46), Веремієнко, Олійник, Гравець на перегляді, Лебеденко (Завінський, 46), Сільченко (Малашевський, 46), Маркович (Толочко, 46), Гравець на перегляді (Полюганич, 46), Саутін (Войтович, 46), Лебедь (Гладкий, 46), Заїкин.

Львівське дербі між «містянами» та молодими «зелено-білими левами» для обох команд було першою пробою сил у зимове міжсезоння. Зрозуміло, що очікувати змістовного футболу в ситуації, коли гравці тільки втягуються у роботу і грають на фоні серйозних навантажень, було б неправильно у будь-якому випадку. А в звітній грі додалися ще й проблеми з умовами проведення поєдинку. Гра відбулася на штучному полі львівського стадіону «Сокіл». Однак газон виявився не придатним для того, аби нормально грати у футбол. За морозної погоди він підмерз і був слизьким, а головне, травмонебезпечним.

Ось, що з цього приводу сказав старший тренер карпатівців Олександр ЧИЖЕВСЬКИЙ«Вимагати якісного футболу від хлопців було важко. Скажу більше, це був не стільки футбол, як антифутбол. Претензій до команди в мене немає. Навпаки, я вдячний своїм підопічним, що ніхто не скиглив, не жалівся на умови проведення гри – усі терпіли і намагалися виконувати установку. Щось з того, про що ми домовлялися, виходило, але по-більшості – ні, не виходило».

Тим не менше, зустріч видалася доволі результативною. До гри важко було собі уявити, що на двох команди упродовж 90 хвилин заб’ють аж шість м’ячів. Однак сталося саме так. Два з них у першій половині матчу забили «Карпати». І це при тому, що до свистка на перерву ФК «Львів» виглядав десь навіть цікавіше. Зокрема, навіть чисто візуально було помітно, що «містяни» більшу частину ігрового часу контролювали м’яч. Та забити бодай один гол у першій 45-хвилинці підопічним Андрія Чіха так і не вдалося.

Натомість «зелено-білі» двічі змушували голкіпера господарів діставати круглого з сітки власних воріт. Щоправда, в обох голах не стільки заслуга карпатівців, як вина та до певної міри нефарт лінії оборони ФК «Львів». Зокрема, рахунок було відкрито після того, як захисники команди господарів не зуміли винести м’яча подалі від воріт і той відлетів до Дмитра Заїкина. Центрфорвард «левів» не став нічого вигадувати і з меж штрафного майданчика влучно пробив у правий від стража воріт кут – 1:0.

Схожим було і друге взяття воріт суперника у виконанні «зелено-білих». Після помилки захисників ФК «Львів» поблизу своїх воріт круглий відскочив до гравця, який перебуває у «Карпатах» на перегляді і той, знаходячись на правому фланзі атаки, другим дотиком скерував його у ціль – 2:0.

Могли «Карпати» піти на перепочинок і за переваги у три голи. Центрбек Олег Веремієнко розпочав швидку контратаку передачею на потенційного новачка «зелено-білих», той пройшов вперед і виконав силовий простріл низом. Романові Лебедю залишалося тільки підставити ногу, але зробив він це не надто вдало, що називається, «простивши» суперника.

У перерві тренери «Карпат» провели одразу сім замін, включаючи воротарську позицію. Могло змін бути й дев’ять, але зважаючи на якість газону, вони не ризикнули випустити на поле основну пару центральних захисників в заключних іграх минулої осені – Назара Виздрика і Володимира Скотаренка. Адже обидва зовсім недавно відновилися після ушкоджень, тож подібне рішення було цілком слушне.

Одразу відзначимо, що незважаючи на нічийний рахунок других 45-ти хвилин, по перерві «Карпати» показали більш змістовний футбол, ніж до відпочинку. Втім, «зелено-білі» мали вигравати й другий тайм, але Володимир Гладкий не реалізував чистий вихід один на один. Однак свою помилку в даному епізоді він виправив у ситуації, коли отримав передачу з лівого флангу і вистрілив по воротах. В принципі, удар був з розряду тих, які воротарі зазвичай відбивають, але в даному випадку голкіпер господарів зіграв не найкращим чином і круглий за мить затріпотів у сітці – 3:0.

Згодом той таки Володимир Гладкий віддав класну передачу у розріз між двома центральними захисниками ФК «Львів» на Дмитра Полюганича, з яким грає в одній команді ще з часів виступів у першості Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Щоправда, реалізувати вихід один на один з воротарем прудконогому вінгеру не вдалося – кіпер звалив карпатівця на газон. Арбітр адекватно відреагував і без найменших вагань вказав на 11-метрову позначку. Сам постраждалий підійшов до точки і чітко реалізував пенальті. Так рахунок став 4:0.

Все йшло до того, що карпатівська молодіжка новий, 2017 рік розпочне з розгромної перемоги у принциповому дербі. Та схоже, більше, ніж солідна перевага у рахунку десь трохи розслабила оборону «левів» і незадовго до фінального свистка упродовж якоїсь хвилини «містяни» відіграли два м’ячі. Спершу до голу призвели дві помилки поспіль спочатку центрального, а потім і крайнього захисників команди гостей. А останній м’яч у грі було забито зі стандарту. Цього разу уже воротар «Карпат» Олег Мозіль не зовсім правильно поставив стінку і після обвідного удару м’яч залетів до сітки якраз у той кут, який мав закривати «живий мур». Тож фінальний свисток зафіксував перемогу молодих «левів» з рахунком 4:2.

Після гри Олександр Арсенійович дав короткий коментар:«Ніби ми й виграли матч, забивши аж чотири голи. Однак скажу, що отримати задоволення від такого футболу не можна було в принципі. Важко щось аналізувати, бо газон не дозволяв командам грати у футбол. От і голів було забито аж шість. Однак всі вони без винятку стали результатом не комбінаційної гри тої команди, що забивала, а наслідком грубих і не зрозумілих помилок лінії оборони суперника».

Інформаційний центр ФК «Карпати», www.fckarpaty.lviv.ua







Команда

20 Владислав Герич


© FC.Lviv.ua. Всі права захищено. 2006 - 2024. Update cookies preferences