неофіційний сайт ФК ”ЛЬВІВ”
останні новини клубу, команда в цифрах
МАТЧІ

попередній

30-й Тур, 04.06.2023, 15:00, Ковалівка

Колос
Ковалівка
1
Львів
Львів
0

протокол


Прем'єр Ліга
команда і о
1 Шахтар 30 72
2 Дніпро-1 30 67
3 Зоря 30 64
4 Динамо 30 60
5 Ворскла 30 45
6 Олександрія 30 44
7 Кривбас 30 41
8 Минай 30 36
9 Колос 30 36
10 Чорноморець 30 35
11 Рух 30 32
12 Металіст-1925 30 32
13 Верес 30 31
14 Інгулець 30 31
15 Металіст 30 22
16 Львів 30 13

календар ігор  
Львів у сезоні  



Новини

Роман Михайлів : “З наступного сезону плануємо грати у Другій Лізі”

08.11.2016

Сьогодні невеличке інтерв’ю нашому сайту дав президент футбольного клубу "Львів” – Роман Михайлів. Роман Євгенович поділився плани на майбутнє у розвитку клубу. Це тільки перша частина нашого інтерв’ю, згодом очікуйте продовження.

Як виникла ідея взяти під свою опіку дитячу школу ФК «Львів», а згодом і відновити основну команду?
– Я колись займався ФК «Карпати» Кам’янка – Бузька, підійшов до мене тренер ФК «Львів» – Роман Марич, попросив підтримки, бо вони в той час перебували в скрутному становищі – не було навіть грошей заявитися на Вищу Лігу ДЮФЛУ. Зважаючи на те, що потрапити туди важко, я прийняв рішення, що буду допомагати дитячій школі ФК «Львів». А щодо основної команди, то я вирішив відновити її, зважаючи на те, що в нас дуже багато випускників ДЮФШ ФК «Львів» і в них нема можливості продовжувати свою футбольну кар’єру.
Влітку ми узгодили, що спочатку потрібно заявити команду на Першу Лігу U-19, а згодом і на Чемпіонат України серед аматорських команд, щоб наші гравці мали більше ігрової практики.

-На початку літа були чутки, що ФК Львів заявлявся в Другу лігу, це правда? Були такі спроби у Вас, якщо так то чому не вийшло заявитися?
-Так, це правда, ми планували заявитися в Другу лігу. Але я зважив всі плюси і мінуси цього рішення, так як друга ліга зараз складається з 17 команд і їздити по цілій Україні, втрачати багато часу на дорогу, воно нам не дасть ніякої перспективи для розвитку юних футболістів. Та і були труднощі заявити команду у Другу лігу, запізно подали заявку.

Чи маєте якісь плани на реконструкцію стадіону «Сокіл»? За останній рік Ви побудували два хороших футбольних поля. Що ще плануєте зробити там?
-Ми плануємо побудувати там хорошу інфраструктуру, але так як стадіон «Сокіл» в «підвішаному» стані, ми не можемо дійти згоди з керівництвом міста. Приміщення стадіону в нас забрала міська рада, а футбольні поля і земля поки в нашому розпорядженні. Справа щодо стадіону зараз розглядається в суді і рішення поки не прийнято. Якщо нам дадуть можливість, ми візьмемо під свою опіку стадіон і зробимо там відповідний спортивний комплекс, побудуємо трибуни.

Які завдання стоять перед командою в цьому чемпіонаті серед аматорських команд і Першій Лізі U-19?
-Завдань перед командою в аматорському чемпіонаті не ставили, хай хлопці грають, набираються досвіду, готуються до дорослого футболу. В нас команда молода, більшість гравців віком 17-18 років.
В чемпіонаті Першої Ліги U-19 перед нами поставлене завдання посісти перше місце в нашій групі.

Будете підсилювати команду досвідченими гравцями? Чи у вас пріоритет на молодь?
-Звичайно ми будемо підсилювати команду, але гравцями не старше 25-26 років. Вони мають показувати хороший приклад молоді, підтримувати і допомагати рости в футболі. Акцентувати увагу будемо на гравцях із Західної України, а найбільше – на своїх випускниках.

Плануєте заявлятися в другу лігу з наступного сезону?
-Якщо формат чемпіонату у Другій Лізі буде дві групи по 12 команд: західна і східна, то будемо. При форматі 18 чи 20 команд – тоді ні. З молодими гравцями там немає що робити, адже тоді команда проводитиме багато часу у дорозі, а молоді потрібно якомога більше тренуватися.
З наступного сезону також планується, що команди, які займуть перші місця в чемпіонаті Першої Ліги U-19 підвищаться у класі та будуть грати в чемпіонаті Прем’єр Ліги U-19 – це наша ціль.

Інформаційна служба ФК "Львів”








Команда

95 Оула Абасс Траоре


© FC.Lviv.ua. Всі права захищено. 2006 - 2024. Update cookies preferences