неофіційний сайт ФК ”ЛЬВІВ”
останні новини клубу, команда в цифрах
МАТЧІ

попередній

30-й Тур, 04.06.2023, 15:00, Ковалівка

Колос
Ковалівка
1
Львів
Львів
0

протокол


Прем'єр Ліга
команда і о
1 Шахтар 30 72
2 Дніпро-1 30 67
3 Зоря 30 64
4 Динамо 30 60
5 Ворскла 30 45
6 Олександрія 30 44
7 Кривбас 30 41
8 Минай 30 36
9 Колос 30 36
10 Чорноморець 30 35
11 Рух 30 32
12 Металіст-1925 30 32
13 Верес 30 31
14 Інгулець 30 31
15 Металіст 30 22
16 Львів 30 13

календар ігор  
Львів у сезоні  



Новини

Рябоконь: ФК "Львів" буде сповідувати комбінаційний футбол

25.06.2010

Коли надійшла пропозиція очолити «Львів»? Чи відразу на неї погодилися?

З Юрієм Івановичем Кіндзерським ми достатньо давно знайомі і спілкувалися десь упродовж останніх трьох років. Пропозиції про співпрацю виникали ще за існування команди «Княжа» зі Щасливого. Зустрічі і розмови у нас відбувалися і після чергових змін у тренерському складі «Львова»...

Коли для себе прийняли остаточне рішення відповісти згодою на таку пропозицію?

Для себе остаточно я вирішив після закінчення чемпіонату. Тому що в будь-якому випадку потрібно було, щоб «Десна», де я працював головним тренером до цього, дограла сезон.

Що сталося з чернігівською «Десною»? Є така інформація, що там проблеми з фінансуванням.

Здається, що подібних проблем у нашому футболі вистачає. Таке трапляється і в інших командах. Тому у цьому випадку немає логіки. А де немає логіки, там, вочевидь, основну роль грають гроші або щось інше. Давали гарантії і спонсор, який підтримував команду протягом другого кола, і мер міста, і віце-губернатор Чернігівської області... Я думаю, що різні бухгалтерські моменти та інші паперові питання можна було владнати за певний час. Але позбавляти такий обласний центр футболу – це неправильно. Що може бути гіршим? Ми ж граємо у футбол для вболівальників, і позбавляти їх такого видовища – це дуже жорстко…
 
Ви свого часу тренували і «Борисфен», і «Оболонь», і «Динамо» (Мінськ), і тепер от чернігівську «Десну». Який період роботи можете відзначити для себе як найкращий?

З «Борисфеном» ми починали в другій лізі, але ви знаєте, що ми грали і у першій, і у вищій лігах. Перший сезон у вищій лізі взагалі вийшов вдалим. Через цю команду пройшло дуже багато футболістів, які потім заграли в інших командах – сильніших в ігровому та фінансовому планах. Навіть до збірної дійшли деякі гравці. Крім того, гадаю, що вдалим був період роботи у мінському «Динамо». Ми з Олександром Приходьком та Юрієм Максимовим очолили команду коли вона перебувала на останніх місцях у турнірній таблиці, і нам у підсумку вдалося посісти друге місце і потрапити до Кубка УЄФА. До речі, й останній сезон з чернігівською «Десною» теж можна занести в актив, враховуючи ті складнощі, які були в команди і клубу.

Як вдавалося за такої скрутної фінансової ситуації налаштовувати футболістів?

У нас було обмежене коло футболістів – 12 чи 13 гравців, які тягнули весь сезон. Ну, й підбирали людей не тільки за ігровими якостями, але й за людськими. Тому особливих проблем не виникало. Ми всі були в рівних умовах – і тренерський штаб, і гравці, й обслуговуючий персонал. Вирішили грати у своє задоволення і для вболівальників. Коли вдалося поставити гру такою, як ми її бачили і до якої прагнули, то навіть почали отримувати задоволення від самого футболу.

Кого знаєте з футболістів «Львова»? З ким доводилося працювати? Напевно, бачили вже неодноразово матчі за участю львівської команди?

Багато матчів бачив. Усіх футболістів знаю. Деякі з них пройшли школу «Княжої» зі Щасливого, тож я мав можливість близько їх побачити. Крім того, основних гравців я добре знаю, маю на увазі ігрові якості. З людськими якостями знайомий менше, але це все у процесі будемо вивчати. Однак особливих проблем немає. А раніше з теперішнього «Львова» за мої команди грали, наприклад, Мусієнко, Мостовий…
 
Яких тренерських принципів ви дотримуєтеся? Що хочете принести нового у гру львівського колективу?

Нового? Ну, вигадати щось нове у сучасному футболі, мабуть, важко. Як кажуть, нове – це добре забуте старе. Скажу так: гармонійний футбол – ось що я хочу привити команді. Гармонія має основне значення у житті. І на футбольному полі також. Тобто, щоб гравці із задоволенням грали і в атаку, і в оборону, з однаковим задоволенням створювали моменти і відбирали м’яч у суперника. Щоб гармонійним був, перш за все, перехід від одного компоненту гри до іншого. Це, напевно, найголовніший принцип. Звісно, що ми будемо сповідувати комбінаційний футбол, повинні бути швидкі гравці – це просто вимоги часу.

Якої тактичної схеми ви дотримуєтеся?

Перший принцип – це чотири гравці в лінію в обороні. А далі можна змінювати схему з огляду на суперника та завдань на матч. Скажу так: 4-3-3 – це та схема, яка, на мою думку, найкраще покриває ігровий простір. Тому від цієї схеми можна робити якісь інші варіанти.

Як «Львів» буде проводити тренувальні збори? Які спаринги ви запланували?

До 2-го липня ми перебуватимемо у Львові та у Трускавці, де пройде наш перший збір. На нього з нами поїде 28 футболістів. Заплановано у нас 3 спаринг-матчі. Спочатку зіграємо 29-го червня у Стрию з моршинською «Скалою». 30-го червня проведемо матч із молдовським «ЦСКА-Рапідом», а 2-го липня – з київським «Арсеналом». Остання гра відбудеться у Києві.

Коли буде щось конкретніше відомо стосовно кадрових змін у команді та остаточних планів на сезон?

Думаю, що після першого збору перед тим, як ми вирушимо на запланований другий збір до Криму (5-го липня), ми вже визначимося з гравцями, кістяком команди. До речі, у Крим ми вже беремо 24 футболісти, з якими працюватимемо і надалі і які будуть вирішувати всі наші завдання під час сезону.

www.fclviv.com.ua







Команда

100 Артем Дашковець


© FC.Lviv.ua. Всі права захищено. 2006 - 2024. Update cookies preferences