неофіційний сайт ФК ”ЛЬВІВ”
останні новини клубу, команда в цифрах
МАТЧІ

попередній

30-й Тур, 04.06.2023, 15:00, Ковалівка

Колос
Ковалівка
1
Львів
Львів
0

протокол


Прем'єр Ліга
команда і о
1 Шахтар 30 72
2 Дніпро-1 30 67
3 Зоря 30 64
4 Динамо 30 60
5 Ворскла 30 45
6 Олександрія 30 44
7 Кривбас 30 41
8 Минай 30 36
9 Колос 30 36
10 Чорноморець 30 35
11 Рух 30 32
12 Металіст-1925 30 32
13 Верес 30 31
14 Інгулець 30 31
15 Металіст 30 22
16 Львів 30 13

календар ігор  
Львів у сезоні  



Новини

"Львів" - чим більше клубів, тим краще

12.11.2015

11 листопада завершився термін подачі заявок від футбольних клубів для акредитації на виступи у другій лізі України. І якщо заявка винниківського «Руху» не здивувала, то загадковий ФСК «Львів», який подав заявку на виступи у чемпіонаті України, заінтригував багатьох.

Що це за клуб? Чи має він відношення до ФК «Львова», який виступав у Прем’єр-лізі України? Хто керуватиме цією командою? А звідки новий клуб візьме гроші?

ZAXID.NET з’ясував, звідки ростуть ноги і чи варто львів’янам сподіватися на появу ще одного професійного футбольного клубу у місті.

ФК «Львів» і ФСК «Львів» - різні речі

Як виявилось, ФСК «Львів», який подав заявку на участь у другій лізі України, - той самий клуб, який із 1992 по 2001 рік виступав у різних лігах української першості. Тоді ФК «Львів» пройшов шлях від перехідної (третьої) ліги до першої Ліги України, фінішувавши у 2001 році на високому 5 місці. Однак через фінансові труднощі, клуб припинив існування, об’єднавшись із львівськими «Карпатами». Тоді ж багаторічний президент ФК «Львів» Олександр Діденко став віце-президентом «зелено-білих», а про клуб, який свого часу був другим найсильнішим клубом Львівщини, просто забули.

У 2006 році під керівництвом Юрія Кіндзерського у Львові з’явився футбольний клуб «Львів», який розпочав свої виступи у першій лізі, а у 2008 році дебютував у Премєр-лізі України. За словами чинного тоді президента клубу Юрія Кіндзерського, із правової точки зору новий ФК «Львів» зразка 2006 року не мав нічого спільного зі старим ФК «Львовом» зразка 1992 року. Хіба що назву.

Сьогодні ж, під завершення 2015-го року, старий-новий ФК «Львів» вирішили повернути на футбольну карту України. Як розповів ZAXID.NET засновник ТзОВ ФК «Львів» і на сьогоднішній день виконавчий директор ФСК «Львів» Ростислав Заремба, ініціатором відродження ФК «Львів» (1992) стала група його партнерів за сприяння Федерації футболу Львівської області. До слова, Ростислав Заремба також є заступником голови Львівської федерації футболу.

«Якщо ми пройдемо атестацію, - розповідає Ростислав Заремба, - то теоретично можемо вже з наступного сезону виступати у другій лізі України. ФСК «Львів» - це клуб, який існував у Львові із 1992 по 2001 рік, президентом якого був Олександр Діденко. Цей клуб не має жодного юридичного стосунку до ФК «Львів», президентом якого був Юрій Кіндзерський. Юридична особа ФСК «Львів» нікуди не зникала, вона мала інші назви, але існувала».

Як стало відомо, відроджений ФСК «Львів» існує лише в проекті. Наразі в ініціаторів відродження команди немає ні гравців, на стадіону, на якому виступатиме клуб, ані імен потенційних спонсорів. Принаймні у коментарі ZAXID.NET Ростислав Заремба наголосив, що про це говорити зарано.

«Чемпіонат стартує влітку 2016 року, тому зараз ми послухаємо вимоги, переглянемо умови та критерії, зважимо, чи зможемо їх виконати, і після того приступимо до формування команди. Це довга процедура. Останнім часом людям було не до футболу, команди припинили існування. Однак ви бачили заявку на другу лігу? Разом з нами подалося багато команд, які раніше виступали на професійному рівні – хмельницьке «Поділля», «Вінниця», «Кривбас». Ця тенденція тішить», - зазначив Ростислав Заремба.

Претензія на плагіат

Головний спонсор дитячо-юнацької футбольної школи ФК «Львів» Роман Михайлів розповів у коментарі ZAXID.NET, що не менше звичайних вболівальників був здивований заявкою на участь ФСК «Львів» у другій лізі України. Про це наразі головна особа у структурі ФК «Львів» зразка 2006 року довідався із новин.

«Я не розумію, як вони могли подати заявку під іменем ФК «Львів»? Без наших печаток, без наших підписів? У Професійній футбольній лізі України мене повідомили, що заявку подали від ТзОВ ФК «Львів». Це ж наша структура. Тоді яким чином її подали? Ініціатори повернення клубу у професіонали могли прийти до нас, домовитися про співпрацю. У нас діє потужна дитяча школа, займається 300 дітей, могли б створити юнацьку команду. А так – навіть до відома не поставили», - розповів Роман Михайлів.

Дитяча футбольна школа – це все, що залишилося від ФК «Львів», який колись у своєму дебютному матчі Прем’єр-ліги побив донецький «Шахтар» із рахунком 2:0. Влітку 2012-го цей клуб збанкрутував.

ФК «Львів» та його емблеми. Зліва - ФСК «Львів» (1992), справа - ФК «Львів» (2006).

«Претензії Романа Михайліва, - парирує Ростислав Заремба, - не мають жодних підстав. Сьогодні у реєстрі є кілька організацій під назвою «Львів» і закон не забороняє використовувати цю назву. Наше товариство засноване у 1992 році і нікуди не зникало, це по-перше. По-друге, наше підприємство називається футбольно-спортивний клуб «Львів», а у них – футбольний клуб «Львів» або ж професійний футбольний клуб«Львів», створений у 2006 році Юрієм Кіндзерський. У 2006 році, до слова, новий футбольний клуб «Львів» обрав собі також іншу емблему. Зараз говорити про те, що хтось собі щось забрав – смішно».

Однак представники дитячо-юнацької футбольної школи ФК «Львів» готують звернення до ФФУ за цим фактом. За словами Романа Михайліва, керівництво ФСК «Львів» не може використовувати назву їхнього клубу. «Нехай називають свою команду «Львів-2,3,4» - як завгодно», - додав Михайлів.

Цікаво, що сторони можуть сперечатися за назву команди, яка існує лише на папері. І далеко не факт, що існуватиме в природі взагалі. Для багатьох львів’ян, які з різних причин образилися на «Карпати» і не відчувають внутрішньої потреби вболівати за «Шахтар», поява ФК «Львова» може стати хорошою альтернативою. Зрештою, таке у столиці Галичини вже було і всі знають, чим воно завершилось.

«Підтримка вболівальників?, - перепитує Ростислав Заремба. - Хорошого футболу багато не буває. На «Карпати» не ходять, а на «Шахтар» у чемпіонаті України ходять мало, але дивіться який ажіотаж на матчі збірної України, або ж на матчі Ліги чемпіонів. Людям потрібен якісний продукт. Зробимо добре -будемо мати підтримку, не зробимо – глядачі проголосують ногами. Принаймні, львів’яни матимуть право вибору».








Команда

9 Артур Ременяк


© FC.Lviv.ua. Всі права захищено. 2006 - 2024. Update cookies preferences