неофіційний сайт ФК ”ЛЬВІВ”
останні новини клубу, команда в цифрах
МАТЧІ

попередній

30-й Тур, 04.06.2023, 15:00, Ковалівка

Колос
Ковалівка
1
Львів
Львів
0

протокол


Прем'єр Ліга
команда і о
1 Шахтар 30 72
2 Дніпро-1 30 67
3 Зоря 30 64
4 Динамо 30 60
5 Ворскла 30 45
6 Олександрія 30 44
7 Кривбас 30 41
8 Минай 30 36
9 Колос 30 36
10 Чорноморець 30 35
11 Рух 30 32
12 Металіст-1925 30 32
13 Верес 30 31
14 Інгулець 30 31
15 Металіст 30 22
16 Львів 30 13

календар ігор  
Львів у сезоні  



Новини

Димінський втретє вбив "Львів". Чи остаточно?

15.07.2012

Великі футбольні розбірки у столиці Галичини.

2001 рік.Димінський приходить до керма "Карпат" і одразу користається можливістю "взяти під себе" конкурента в місті. Футбольний клуб "Львів", який протягом довгих років був лідером першої ліги, однак завжди страждав через брак фінансів, входить у структуру "Карпат" і перетворюється на "Карпати-2". Петро Петрович вперше знищує конкурента.

2006 рік.Юрій Кіндзерський відновлює футбольний клуб "Львів", однак заявляє, що цей клуб немає нічого спільного зі своїм попередником. Як зізнається Кіндзерський згодом, робить він це з мотивів хорошої репутації. Той клуб інколи здавав матчі для того, аби вижити. Новий "Львів" ж у домовленостях брати участі не буде, заявив новий власник.

2009 рік."Карпати" в останньому матчі чемпіонату обігрують "Львів", вибивши "городян" з Прем'єр-ліги. "Львову" було достатньо нічиєї. Велика кількість кузьмічів бойкотують матчі "Карпат" в наступному сезоні, в одній із західноукраїнських газет з'являється спеціальна рубрика "Похоронне бюро ФК "Карпати".

2011 рік.В Кіндзерського завершуються гроші і він передає клуб Федерації футболу Львівщини, яка знаходить невідомих інвесторів. У "Львів", який бореться за виживання вже в першій лізі, починають приходити люди з карпатівського оточення. Львовом ширяться чутки, що Димінський придбав ФКЛ.

2012 рік.Клуб не заявляється в другу лігу і знову зникає з футбольної карти України.

Вчора з приводу зникнення свого колишнього клубу висловився Юрій Кіндзерський, який недвозначно натякнув на причини зникнення клубу:

"Люди, яким я передав клуб, переді мною особисто ніяких зобов’язань щодо подальшої його долі не мали. Але, я вважаю, у них були зобов’язання перед львівськими, та й не лише львівськими, уболівальниками утримувати ФК "Львів" хоча б на рівні другої ліги. Всі передумови для цього були. Тепер мені цікаво: хто і як розпорядиться клубним майном, яке я свого часу повністю передав новим власникам.

Судячи з того, хто займав керівні посади в клубі після мене, можна зробити висновок, що "Львів" контролювався одним з галицьких олігархів, якому належить інший футбольний клуб. Тому зникнення "Львова" – не випадковість".

На перший погляд це припущення - повна безглуздість. Друголіговий "Львів" жодним чином не заважав "Карпатам", які до того ж продані Димінським Коломойському за тими ж впертими, але переконливими чутками. Але усюди є свої підводні течії.

Добре відшукавши історію в інтернеті, можна прочитати немало цікавого. Свого часу "Львів" довго боровся за стадіон "Сокіл", який належить заводу ЛОРТА. Цю ж територію пригледів собі Петро Петрович, який за допомогою різних важелів намагався не дати "городянам" прибрати базу до своїх рук. Про це говорив сам Кіндзерський, хоча конкретних прізвищ він не називав, але натяки були зрозумілими. І от коли Кіндзерський передав "Львів" Федерації разом з майном, у Димінського з'явилась чудова нагода забрати собі інфраструктуру команди. Тож, ймовірно, клуб сплавили, а все, що потрібно - прибрали собі до рук.

Так, Димінський втретє поховав "Львів". Цікаво, якою буде подальша доля дитячо-юнацької школи цієї команди, яка за останні кілька років дала Україні кількадесят чудових талантів.

bfootball.com.ua









Команда

9 Артур Ременяк


© FC.Lviv.ua. Всі права захищено. 2006 - 2024. Update cookies preferences