неофіційний сайт ФК ”ЛЬВІВ”
останні новини клубу, команда в цифрах
МАТЧІ

попередній

30-й Тур, 04.06.2023, 15:00, Ковалівка

Колос
Ковалівка
1
Львів
Львів
0

протокол


Прем'єр Ліга
команда і о
1 Шахтар 30 72
2 Дніпро-1 30 67
3 Зоря 30 64
4 Динамо 30 60
5 Ворскла 30 45
6 Олександрія 30 44
7 Кривбас 30 41
8 Минай 30 36
9 Колос 30 36
10 Чорноморець 30 35
11 Рух 30 32
12 Металіст-1925 30 32
13 Верес 30 31
14 Інгулець 30 31
15 Металіст 30 22
16 Львів 30 13

календар ігор  
Львів у сезоні  



Новини

Ковалець: "Шахтар" зараз сильніший за "Динамо"

09.05.2012

Сергій Ковалець зі своєю місією порятунку від пониження у класі словацького "Татрана" упорався на відмінно. За три тури до кінця чемпіонату команда українського фахівця зуміла гарантувати собі збереження прописки в еліті. Впродовж останніх п’яти турів підопічні Сергія Ковальця у національному чемпіонаті набрали, з-поміж усіх інших команд, найбільше очок. Про сою роботу у "Татрані" та свою колишню команду київське "Динамо" Сергій Іванович розповів в ексклюзивному інтерв’ю "Чемпіону". 

 - Ми із помічниками повинні були допомогти "Татрану" залишитися в еліті. В принципі, це завдання ми навіть трішки перевиконали, зараз посідаємо десяте місце. Минулої суботи ми крупно обіграли свого конкурента "Дунайську Стреду" - 4:0. Дуже важливо, щоби наша команда показувала хороший футбол, який би подобався уболівальникам. Тішить те, що наших футболістів запрошують у молодіжну та національну збірну Словаччини. 

 - Відразу після свого призначення наставником "Татрану", Ви говорили, що це для вас новий цінний досвід. Що уже почерпнули за цей період? 

 - Хороше питання. Раніше працював тільки з українськими командами із нашими футболістами - "Львів", "Олександрія", "Оболонь". Тільки в "Металісті" були легіонери, але там я був помічником головного тренера. У "Татрані" практично усі є легіонерами. Для мене це новий досвід. Головне, що футболісти хочуть грати, вони кажуть, що отримують задоволені від процесу тренувань та самої гри. Про "Татран" зараз дуже багато схвальних відгуків у пресі. Для мене - це хороший досвід, який неодмінно мені пригодиться. 

 - У кого більший бюджет - в "Татрана" чи "Оболоні"?

 - У "Татрана" трішки менший бюджет. 

 - Ваша угода про співпрацю із "Татраном" коли закінчується? 

 - Наприкінці травня, по завершенні чемпіонату. Що буде далі, я наразі не знаю. Зустрічатимуся із президентом "Татрана". Тоді і визначуся. Наскільки мені відомо, керівництво клубу хоче продовжити співпрацю зі мною, але моє рішення залежатиме від перспективи клубу загалом. Боротьба за виживання щось не дуже цікава. Тим паче, що "Татран" є найстарішим клубом колишньої Чехословаччини, має свою довгу історію. Уболівальники команди хочуть бачити Лігу Європи на власні очі. Це цікаве завдання. 

 - Тобто, якщо йтиметься про здобуття місця в Лізі Європи, це буде серйозним аргументом на користь того, аби Ви продовжили угоду про співпрацю? 

 - Так, безперечно. Про це ми і домовлялися перед підписанням угоди про співпрацю із "Татраном". Ми говорили про те, що у перспективі таке завдання повинно бути. Тепер потрібно зустрітися і обговорити наші плани на майбутнє. 

 - Тепер кілька питань, які не стосуються "Татрана". Україну часто залякують тим, що європейські країни збираються бойкотувати Євро-2012. Які настрої у Словаччині? 

 - У Словаччині по-доброму заздрять Україні через Євро-2012. Тим паче, що чемпіонат Європи відбуватиметься недалеко від них. У нашій команді виступає два українці - Андрій Яковлев і Антон Лисюк. Публіка їх добре сприймає. Взагалі, відношення до України через призму Євро-2012 позитивне. 

 - Стежите за перипетіями українського чемпіонату? 

 - Так, принагідно відстежую. Із помічниками ділимося інформацією, обговорюємо.

- Як оціните шанси "Оболоні" залишитися в еліті? 

 - Головне, що в "Оболоні" є характер. Можливо, у "пивоварів" не зовсім видовищна гра. Але у футболістів цієї команди ніколи не бракувало характеру. Шанси залишитися в еліті в "Оболоні" є. Впевнений, що команда прикладе усі зусилля для того, аби залишитися в Прем’єр-лізі.

 - "Шахтар" без п’яти хвилин чемпіон. Тож, "гірники" третій рік поспіль обходять "Динамо" у національній першості. Як гадаєте, чому кияни стільки часу не можуть посунути "гірників" із трону? 

 - "Шахтар" зараз сильніший за "Динамо". "Гірники", щонайголовніше, сильніші по грі. А чому так, потрібно запитати у тренерського штабу киян. Вони, впевнений, знають що робити, адже люди із досвідом. А оскільки "Шахтар" третій рік поспіль стає чемпіоном, значить не все правильно робиться у структурі клубу. Клуб і команда не можуть існувати окремо, вони є одним цілим. Ще раз повторюю, питання про "Динамо" варто поставити наставнику команди. 







Команда

2 Микола Киричок


© FC.Lviv.ua. Всі права захищено. 2006 - 2024. Update cookies preferences