неофіційний сайт ФК ”ЛЬВІВ”
останні новини клубу, команда в цифрах
МАТЧІ

попередній

30-й Тур, 04.06.2023, 15:00, Ковалівка

Колос
Ковалівка
1
Львів
Львів
0

протокол


Прем'єр Ліга
команда і о
1 Шахтар 30 72
2 Дніпро-1 30 67
3 Зоря 30 64
4 Динамо 30 60
5 Ворскла 30 45
6 Олександрія 30 44
7 Кривбас 30 41
8 Минай 30 36
9 Колос 30 36
10 Чорноморець 30 35
11 Рух 30 32
12 Металіст-1925 30 32
13 Верес 30 31
14 Інгулець 30 31
15 Металіст 30 22
16 Львів 30 13

календар ігор  
Львів у сезоні  



Новини

Юрій Кіндзерський: "Бюджет клубу - 300 тис. грн. в місяць"

17.08.2011

Президент ФК Львів після першої перемоги синьо-золотих в сезоні відповів на питання нашого кореспондента

- Пане Юрію, вітаємо Вас з першими набраними очками, власне, з перемогою. Чи можна сказати, що Львів починає виходити з кризи?

- Та в нас немає ніякої кризи, маємо нормальний (як для нас) бюджет, маємо молодих амбітних хлопців. Все у нас в порядку. Щодо цього конкретного поєдинку - то, знаєте, нам навіть трохи повезло, бо грали на нічию. Але перемогли, то ще й краще. А так все йде по плану, будемо дорослішати разом з командою, мужнішати.

- Якшо в процесі цього дорослішання трапиться пониження в класі?

- У нас попереду є більш ніж місяці перерви. Тож якщо результати в першому колі будуть геть погані - взимку почнемо щось міняти. Але у мене є впевненість в тому, що якісь кардинальні міри не знадобляться.

- Зазвичай коли говориться про ставку на власних, молодих гравців, це означає відсутність грошей...

- Ну, чекайте, про яку відсутність ви говорите. От у Львова зараз бюджет 300 тисяч гривень на місяць. Навряд чи це можна назвати відсутністю коштів. Так, ми не маємо зараз великих грошей - але й цих цілком достатньо, аби існувати і навіть розвиватись.

- До речі, про розвиток. В якому стані зараз знаходиться проєкт будівництва на стадіоні Сокіл?

- Це сумна тема. Ми сподівались на допомогу від держави, прагнули, скажімо, отримати кредит з відстрочкою. Все ж таки у нас буде проводитись чемпіонат Європи, під цю подію очікувались якісь фінансові вливання. Але, схоже, все це пройшло повз нас. Планували співпрацю з готельними операторами - нічого не вийшло. Все, що будується (а це дуже і дуже мало) - будується за державний кошт. Інвесторів як таких нема. Ви ж подивіться, олігархи, мільярдери не будують нічого з футбольної інфраструктури, навіть якийсь там майданчик, а я чому повинен будувати? Звісно, якби у мене були якісь свердловини нафтові чи газові (а їх, як ви знаєте, на Львівщині вистачає), то я мав би кошти на будівництво. А от де ці власники дуже вигідних у наш час об'єктів? Чомусь не чутно, щоб вони щось будували, тим паче у спорті...

Як би там не було - а цей об'єкт не є покинутим, не заростає бур'яном. Ми там тренуємось, проводяться матчі різних рангів. Ми зберегли Сокіл - це вже можна вважати подвигом.

- Ну, і оскільки заговорили про Євро - скоро настане той момент, коли у Львові відкриють нову футбольну арену. Чи плануєте ви грати на ній, чи може переїдете на Україну? Переговори на цю тему - на якій вони стадії, якщо взагалі проводяться?

- Чесно кажучи, я вважаю, що нас повинні просити, щоб ми грали на цьому стадіоні. Бо це буде позорище, коли після Євро цей стадіон, в який вклали дуже серйозні кошти, буде простоювати і заростати бур'янами. Або якщо не про новий стадіон - то хоча б на Україну, яка після вірогідного переїзду Карпат спорожніє. Але нічого подібного ми не почули на свою адресу. Самі ж ми переговорів не ведемо. Після того, як нам запропонували платити за оренду 21 мільйон гривень на рік, говорити нема про що.

Тарас Горощак, спеціально для uFootball.com.ua








Команда

13 Тарас Михавко


© FC.Lviv.ua. Всі права захищено. 2006 - 2024. Update cookies preferences