неофіційний сайт ФК ”ЛЬВІВ”
останні новини клубу, команда в цифрах
МАТЧІ

попередній

30-й Тур, 04.06.2023, 15:00, Ковалівка

Колос
Ковалівка
1
Львів
Львів
0

протокол


Прем'єр Ліга
команда і о
1 Шахтар 30 72
2 Дніпро-1 30 67
3 Зоря 30 64
4 Динамо 30 60
5 Ворскла 30 45
6 Олександрія 30 44
7 Кривбас 30 41
8 Минай 30 36
9 Колос 30 36
10 Чорноморець 30 35
11 Рух 30 32
12 Металіст-1925 30 32
13 Верес 30 31
14 Інгулець 30 31
15 Металіст 30 22
16 Львів 30 13

календар ігор  
Львів у сезоні  



Новини

Перший національний вперше покаже матч Першої ліги

04.08.2010

Ініціатором безпрецедентної події в українському футболі першого та другого дивізіонів стала ПФЛ з метою популяризації футболу, підвищення глядацького інтересу й розширення кола вболівальників. Крім цього, трансляція матчів в Україні дає можливість співпраці з комерційними структурами, а звідси – й залучення спонсорів Професіональної футбольної ліги України, що в певній мірі дозволить поліпшити фінансовий стан ПФЛ та клубів.

Переговорний процес між керівництвом ПФЛ та "Першого національного" успішно завершено 2 серпня 2010 року. Предметом довготривалого обговорення є взаємовигідна співпраця у контексті проведення телетрансляцій матчів серед команд першої ліги.

Трансляція матчів на телебаченні має стратегічне значення задля розвитку футболу в Україні. Зокрема президент відзначив, що Професіональна футбольна ліга здійснює Інтернет-трансляції матчів і за рахунок цього глядацька аудиторія постійно розширюється. А започаткування телетрансляцій підвищить інтерес до футболу з боку вболівальників та сприятиме залученню маркетингових партнерів, адже телетрансляція спортивної події є найсильнішим аргументом у відношеннях організатора змагань та потенційного спонсора: широкий спектр засобів презентації партнера має великий потенціал, щоб окупити вкладені інвестиції.

Президент ПФЛ Мілетій Бальчос:"Одним з основних положень моєї передвиборної програми є впровадження трансляцій матчів команд першої ліги. Я щасливий, що вдалося виконати обіцяне – ми стоїмо перед звершеним фактом: трансляції матчів почалися. Ми будемо вести роботу з перспективою проведення трансляцій не тільки на "Першому національному", а й на інших телеканалах з тим, щоб максимально охопити телевізійний простір та врахувати інтереси всіх клубів. Звичайно, ми, як і наш партнер Перший національний канал, розуміємо, що для максимального охоплення матчів та учасників змагань телетрансляціями, тобто, самих команд та клубів, необхідно мати достатньо високий рейтинг безпосередньо змагань. Ми вважаємо, що цей рейтинг може зрости завдяки підвищенню мотивації команд на захоплюючу боротьбу за результат, вищий рівень майстерності, яку демонструватимутьфутболісти. Це той фактор, що може вплинути на показники рейтингу змагань через збільшення зацікавленості глядачів та в кінцевому результаті залучення вболівальників на стадіони. Звичайно, наразі ми не можемо охопити всі матчі команд. Ми будемо транслювати центральні матчі турів тих команд, які за статистикою минулих років здатні привернути увагу глядачів.

Існує думка, що телетрансляції матчів здатні скласти конкуренцію відвідуваності матчів на стадіонах. Проте справжній вболівальник піде на стадіон, замість перегляду гри по телебаченню. Ми спостерігаємо це на прикладі матчів серед команд Прем’єр-ліги за участю "Динамо" Київ, "Шахтаря" Донецьк, "Металіста" Харків та інших команд: люди йдуть на стадіон, не зважаючи на те, що матч транслюється по телебаченню. Найголовніше завдання – зацікавити аудиторію всієї України і, на моє переконання, нам це вдасться. Успіх залежить, у першу чергу, від якості трансляцій та від рівня майстерності команд. В теперішній час, за підсумками перших трьох турів змагань, ми спостерігаємо серйозну боротьбу між командами. Якщо ми прогнозували, що можливим лідером стане ФК "Закарпаття" Ужгород або ФК "Чорноморець" Одеса, то навіть новачки ліги ФК "Титан" Армянськ чи ФК "Нива" Вінниця складають серйозну конкуренцію старожилам та ставлять перед собою конкретні завдання. Це свідчить про серйозну боротьбу, і саме це ми зможемо показати глядачам. Ми вдячні "Першому національному" за порозуміння, з яким керівництво телеканалу поставилося до фінансових проблем українського футболу. Враховуючи те, що це тільки початок, канал транслюватиме матчі майже безкоштовно: сплачуватимемо тільки за процес виробництва трансляцій.

Також ми щиро вдячні страховій компанії "Лафорт" та футбольному клубу "Кримтеплиця", які висловили бажання профінансувати першу телетрансляцію. У перспективі ми бачимо, що за умови залучення маркетингових партнерів, ми зможемо самостійно здійснювати фінансування телетрансляцій. Наступним кроком ми плануємо започаткування телевізійної програми, в ході якої підбиватимуться підсумки кожного туру змагань серед команд першої ліги, що також значно сприятиме розширенню кола глядачів та підвищенню зацікавленості громадськості до змагань серед команд Професіональної футбольної ліги".

Отже, починаючи з 9 серпня 2010 року, дивіться центральні матчі турів за участю команд першої ліги на "Першому національному".

pfl.ua








Команда

19 Роман Михайлів Р.


© FC.Lviv.ua. Всі права захищено. 2006 - 2024. Update cookies preferences