неофіційний сайт ФК ”ЛЬВІВ”
останні новини клубу, команда в цифрах
МАТЧІ

попередній

30-й Тур, 04.06.2023, 15:00, Ковалівка

Колос
Ковалівка
1
Львів
Львів
0

протокол


Прем'єр Ліга
команда і о
1 Шахтар 30 72
2 Дніпро-1 30 67
3 Зоря 30 64
4 Динамо 30 60
5 Ворскла 30 45
6 Олександрія 30 44
7 Кривбас 30 41
8 Минай 30 36
9 Колос 30 36
10 Чорноморець 30 35
11 Рух 30 32
12 Металіст-1925 30 32
13 Верес 30 31
14 Інгулець 30 31
15 Металіст 30 22
16 Львів 30 13

календар ігор  
Львів у сезоні  



Новини

Андрій Паньків: «ФК «Львів» не лише грає у футбол, а й намагається брати активну участь у житті міста»

17.12.2018

Генеральний директор ФК «Львів» Андрій Паньків пояснив, чому він відчуває гордість за львівський клуб, підбив підсумки виступів команди у чемпіонаті УПЛ у 2018 році та розповів про плани «синьо-золотих левів» на майбутнє.

– Андрію Ярославовичу, закінчується 2018 рік, який був наповнений великими подіями в історії «Львова». Старт в еліті українського футболу під синьо-золотими кольорами, незабутнє і довгоочікуване львівське дербі, поява жіночої професіональної команди. Як вважаєте, рік, що завершується, став знаменним для львівського клубу?

– Безумовно! Упевнений, професіональний футбольний клуб «Львів» в усіх сенсах сколихнув український футбольний простір. Адже ми не рядовий випадок, і не граємо в футбол лише заради того, щоб просто грати. У нас серйозний проект, націлений на довгострокові інвестиції і грамотне планування роботи клубу в усіх напрямках – досягнення спортивних цілей в чоловічому, жіночому і дитячо-юнацькому футболі, розвиток маркетингової складової, збільшення бази уболівальників. На все перелічене потрібен час, кошти і стратегія. Неможливо осягнути неосяжне в найкоротші терміни, тому будемо вважати 2018 й рік точкою відліку в житті серйозного і перспективного проекту.

– За мірками українського футболу ФК «Львів» дійсно виглядає єдиним у своєму роді проектом, який включає в себе змагальну структуру за зразками європейських топ-клубів. Якщо не секрет, за що з досягнутого Ви особисто відчуваєте гордість?

– Саме за те, що робить нас унікальним клубом в професіональному футболі нашої країни. Чоловіча та жіноча команди клубу виступають у вищих дивізіонах вітчизняних змагань і націлені на досягнення високих місць з метою міжнародного визнання і економічної успішності. У дитячо-юнацькій академії займаються хлопчики від 5 до 17 років і дівчата з 10 до 14 років. Для нас дуже важливо, щоб футболом міг займатися будь-хто – і хлопці, і дівчата, і маленькі діти. Адже це спорт мільйонів, в якому не повинно існувати ніяких меж і перешкод.

– За чотири тури до завершення першої частини чемпіонату УПЛ «Львів» займає поки лише восьму позицію в таблиці. До першої «шістки» недалеко, але, за словами головного тренера Юрія Бакалова, команді було б непогано посилитися в зимову перерву …

– Я не дивлюся на наше місце в турнірній таблиці, мене більше цікавить, чи показує команда футбол, який був би гідний місця в топ-6 українського чемпіонату. Думаю, що показувала, але не вистачало якоїсь стабільності в досягненні результатів. Можливо, не вистачало кадрового резерву, щоб відстоювати своє право на здобуття трьох балів в кожному матчі. Адже ми змусили про себе говорити – 7 очок у виїзних іграх з «Динамо», «Шахтарем» і «Олександрією» багато чого варті. Так, ми втратили важливі пункти в тих матчах, в яких просто зобов’язані були радувати своїх уболівальників. Але зате набули важливого досвіду і розуміння того, як потрібно діяти далі, щоб не наступати на ті ж граблі в майбутньому.

Команда пережила непростий період в першому колі чемпіонату, коли відбулася зміна тренерів. Прийшов Юрій Бакалов – фахівець зі своїми ідеями, які, звичайно ж, могли відрізнятися від тих, за якими «Львів» вступав у сезон. Ігрова перебудова також приводить до певних втрат в плані результату. Я вважаю, що ми гідно вийшли з ситуації і зараз маємо все, що нам необхідно для досягнення мети на сезон – кваліфікованого тренера, боєздатний колектив і мізерне відставання від шостого місця в таблиці. Звичайно, ми маємо намір підкріпити наші амбіції кадровим підсиленням цієї зими. Але всьому свій час: ведеться безперервний селекційний процес, і, як тільки буде конкретика – будуть й імена новачків.

– Зимова перерва тільки розпочалася, а клуб вже залишили чотири гравці – Олександр Голіков, Юрій Путраш, Василь Білий і Сергій Петров. Як прокоментуєте цей факт?

– Після повернення з Олександрії відбувся командний збір, на якому були оголошені прізвища гравців, що не входять в подальші плани клубу. Прийняте рішення стало консенсусом керівництва та тренерського штабу, та й, упевнений, хлопці й самі в глибині душі розуміли, що не витримують конкуренції на такому високому рівні.

Непросто розлучатися з людьми, кожен з яких присвятив частинку своєї душі цьому клубу. Але ми поговорили з хлопцями і прийняли цивілізоване рішення, яке піде на користь всім нам. Можу лише ще раз подякувати їм за той час, протягом якого вони вірою і правдою билися за герб ФК «Львів».

– Взимку ФК «Львів» певно спробує посилитися новими виконавцями. Хто з гравців в пріоритеті в клубній трансферній політиці – українці чи бразильці?

– В першу чергу, нам важливі вихованці клубу, яке могли б витримувати конкуренцію в команді, що виступає в Прем’єр-лізі. У нас вистачає талановитих хлопців в дублі, U-19 і клубній академії, але далеко не всі витримують перехід з юнацького на дорослий професіональний рівень. Тому ми моніторимо й український ринок, де можна знайти футболістів, здатних допомогти нам тут і зараз.

Ну і не забуваємо про бразильський вектор. У Сан-Паулу у нас працює підготовчий центр «Львів», і найкращі з тамтешніх бразильських футболістів отримають шанс продемонструвати свої вміння в нашому клубі.

– У 2018 році «Львів» відіграв практично всі домашні матчі на «Арені Львів». Лише одного разу «синьо-золоті леви» приймали суперників на стадіоні «Україна» – донецький «Шахтар» в серпні. Однак до кінця року відвідуваність матчів дуже сильно впала. Де клуб планує догравати домашні матчі весною 2019 року і як буде залучати уболівальників на трибуни?

– Не варто забувати, що саме «Арена Львів» – наш головний стадіон, а «Україна» – резервний варіант. Що стосується матчу з «Шахтарем»: так склалися обставини, що нам довелося провести ту гру на «Україні» через нестиковки запланованих заходів на «Арені Львів». Але якщо на трибунах стало менше людей, це не означає, що ми збираємося відмовитися від нашого рідного стадіону з метою економії коштів.

Ми підемо іншим шляхом. Постараємося в 2019 році залучити вболівальників до походів на футбол. Не секрет, що «Арена Львів» – досить віддалено розташований об’єкт, до якого не так просто дістатися з міста. Будемо вести перемовини на рахунок того, щоб в дні матчів певні маршрути громадського транспорту проходили через стадіон.

Крім того, в наступному році ми плануємо активізувати маркетингову діяльність клубу. Щоб будь-хто з бажаючих міг з легкістю замовити і придбати продукцію з брендом клубу. Щоб кожна людина, вбачаючи лева на шалику, кепці або чашці, асоціювала себе з нашим клубом. А його свідомість згодом підштовхувала до того, щоб підтримати улюблений клуб в майбутніх матчах.

– Але Львів є містом, де фавор футбольних прихильників розподіляється між кількома командами – ФК «Львів», «Карпати», «Рух», тощо. Як клуб збирається збільшувати базу саме своїх уболівальників?

– Мешканці Львова мають спершу зрозуміти, чому саме ФК «Львів» гідний їх уваги. Вони мають побачити, яку користь наш клуб приносить місту.

Надважливим для нас є соціальним напрям діяльності клубу. Ми приділяємо увагу та допомагаємо тим людям та верствам населення, які найбільше потребують цієї допомоги. Діти-сироти, люди з інвалідністю, військовослужбовці, що відновлюються у результаті поранень, які вони отримали, захищаючи мир та спокій наших домівок.

ФК «Львів» – футбольний клуб, який об’єднує звичайних людей. Він не лише грає у футбол, а й намагається брати активну участь у житті міста.

– Що б Ви побажали вболівальникам ФК «Львів» напередодні новорічних і різдвяних свят?

– Здоров’я і благополуччя нашим уболівальникам і їх родинам! Багато з них всім серцем вірили в те, що нам під силу створити диво і перемогти «Динамо» в Києві, не програти «Шахтарю» в Харкові, здолати в заключному матчі року «Олександрію». Думаю, команда відчувала цю підтримку і тому билася до кінця на кожній ділянці футбольного поля. Зараз настає час новорічних і різдвяних чудес, і хотілося б, щоб вони прийшли в кожну оселю нашої країни. Сподіваюся, любителів футболу, які підтримують ФК «Львів», в 2019 році стане ще більше. А ми постараємося нікого з вас не підвести!

Інформаційна служба ФК «Львів»








Команда

77 Максим Грисьо


© FC.Lviv.ua. Всі права захищено. 2006 - 2024. Update cookies preferences