неофіційний сайт ФК ”ЛЬВІВ”
останні новини клубу, команда в цифрах
МАТЧІ

попередній

30-й Тур, 04.06.2023, 15:00, Ковалівка

Колос
Ковалівка
1
Львів
Львів
0

протокол


Прем'єр Ліга
команда і о
1 Шахтар 30 72
2 Дніпро-1 30 67
3 Зоря 30 64
4 Динамо 30 60
5 Ворскла 30 45
6 Олександрія 30 44
7 Кривбас 30 41
8 Минай 30 36
9 Колос 30 36
10 Чорноморець 30 35
11 Рух 30 32
12 Металіст-1925 30 32
13 Верес 30 31
14 Інгулець 30 31
15 Металіст 30 22
16 Львів 30 13

календар ігор  
Львів у сезоні  



Новини

Роман Михайлів: "Хлопці не викладаються, чогось, мабуть, їм не вистачає…"

02.05.2018

Оптимістично розпочавши весняну частину сезону (перемога 2:0 над тернопільською «Нивою»), гравціфутбольного клубу «Львів» перестали перемагати (1 нічия і 3 поразки) у групі «А» Другої професійної ліги. Така ситуація явно не влаштовує ні вболівальників команди, ні її президента Романа Михайліва, який став гостем телевізійної програми «Реальний футбол».

– Як показали весняні поєдинки, в нас вийшла погана підготовка до відновлення чемпіонату. Варто ставити запитання тренерам, але оскільки я тут, то відповідатиму сам на них.

– Як ви бачите ситуацію? Що не так, на вашу думку? Команда фізично не готова, неправильний підхід від початку весняної частини сезону?

– Я думаю, що у значній мірі на нашу ситуацію вплинуло те, що двоє наших хороших футболістів нас покинули взимку, а це гравці центральної частини оборони.

– Це стосується й Ощипка в тому числі?

– Так. Тому, думаю, трохи і з його втратою пов’язано. За останніми іграми я бачив, що хлопці не викладаються, чогось, мабуть, їм не вистачає. Сідатимемо й розмовлятимемо – що сталось, чому вони не викладаються, чому не борються…

– Не вистачає кваліфікації чи бажання?

– Я думаю, що в комплексі – і того, й іншого не вистачає…

– Пане Романе, є неоднозначна ситуація, яка стосується Андрія Чіха, головного тренера, завжди коли йде якась невдала серія ігор, то розпочинають обговорювати про можливу відставку тренера і так далі. Чи думали ви вже над таким? Тому що тут є ще інший бік медалі: перше коло чемпіонату, кубок, десь зарекомендував себе чудово, команда показувала хороший футбол, за рахунок своїх вихованців, але зараз є певна криза. Яка ваша позиція взагалі?

– У мене відбулася розмова з Андрієм, я йому казав, що тренер, який досягнув якогось успіху, повинен сісти ,подумати і приймати якісь там зміни, відповідні рішення. Ми з ним поспілкувалися, і він сказав, що хоче далі працювати головним тренером, відчуває силу і потенціал.

– Ви, як президент, робитимете якусь шокову терапію у команді? Відповідно до цих результатів, потрібно розуміти, що варто щось змінити… Якщо не тренер, то, можливо, нові кадри у команду потрібно?..

– У розпал сезону ми нікого не можемо взяти, думаємо над ситуацією. Якщо би хлопці показували гру… Так, можна сказати, що вони молоді, недосвідчені, але все ж немає гри, яку би ми хотіли, щоби люди прийшли, подивилися – добре грали, програли, ну, нічого, прийдемо наступного разу, побачимо, можливо, вдасться наступного разу. Фарту нема? Ну, про який фарт казати, якщо жодного моменту з «Агробізнесом» не створили.

– «Агробізнес» та «Прикарпаття» – це лідери чемпіонату, на тлі таких команд помітно, що «Львову» не вистачає, десь класу, щоби боротись за щось більше, ніж те що, зараз є. Ви згодні з цим?

– Щодо «Агробізнесу» – цілком і повністю. Стосовно «Прикарпаття», то перший тайм іще більш-менш, у другому – потрібно було іншу тактику вибрати, адже ми перебували в більшості, щоби використати сприятливу ситуацію. Я думаю, що тут повний провал тренера…

– Але ж «Агробізнес» уже оформив вихід у Першу лігу, їм уже нічого не потрібно, яскравий приклад «Скали», яка відібрала очки на виїзді в «Агробізнеса». Чому, на вашу думку, «Львів» не зміг цього зробити?

– Не тільки з «Агробізнесом»… Якщо проаналізувати той же матч із «Прикарпаттям», то перші 20 хвилин відчувалося, що в «Прикарпатті» молоді хлопці, бігають, стараються, б’ються у підкатах, а наші – без характеру, може, 1-2 футболісти щось пробують, а інші – не знаю, про що вони думають. Вони повинні зрозуміти одне, що у кожного є певний час у команді, якщо вони не розкриваються і не переходять на вищий рівень, то ми з ними також будемо прощатися, це однозначно.

– Ви кажете, прощатися, про скількох людей йде мова?

– Зараз я так не можу сказати, у нас є ще 5 ігор, але ті, хто вже дуже давно в нас, і вони не зростають професійно, як у побуті, так і в футболі не прогресують, то їм треба зробити, правильно ви кажете, шокову терапію, нехай ідуть в інший клуб, і там, може, їм буде краще, можливо, вони там краще розкриються…

За матеріалами: ffl.org.ua







Команда

100 Данило Чабан


© FC.Lviv.ua. Всі права захищено. 2006 - 2024. Update cookies preferences